אנאנד מנצח במועמדים - יתמודד שוב עם קרלסן בנובמבר הקרוב

רבים מיהרו להספידו לאחר שאיבד את אליפות העולם בנובמבר בלי לנצח אפילו משחק אחד והשיג תוצאות חלשות גם בלונדון ובציריך, אבל בתחרות הקובעת וישי אנאנד היה משכמו ומעלה. בסיבוב ה-13 הוא חילץ תיקו מסיום נחות נגד קריאקין והבטיח את המקום הראשון בתחרות, ללא צורך בשובר שוויון, סיבוב אחד לפני הסוף.






 בכל ההיסטוריה של אליפות העולם בשחמט, רק שני אנשים זכו בתואר אלוף העולם פעם נוספת לאחר שאיבדו אותו. היו אלה אלכסנדר אליוכין (1937) נגד מקס אאובה ומיכאל בוטביניק שעשה זאת פעמיים (ב-1958 נגד סמיסלוב וב-1961 נגד טל). אבל בוטביניק השיג את הזכות לדו-קרב גומלין הודות לתקנון שאפשר לו דו-קרב גומלין אוטומטי. לעומתו, אנאנד הרוויח את הזכות לדו-קרב גומלין על הלוח בתחרות מועמדים קשה, והוא עשה זאת בצורה משכנעת ביותר.

אנאנד שלט בתחרות ללא עוררין במשך 12 סיבובים, שבהם זכה ב-3 ניצחונות וסיים בתיקו 9 משחקים, שבשניים מהם היה כנראה צריך לנצח. כל מתחריו הפגינו רמה גבוהה אך ללא יציבות.
היחיד שהיה קרוב לאנאנד, לבון ארוניאן, עשה רושם נואש בסיבוב ה-13. הוא שיחק את הפתיחה בצורה מוזר ונקלע לנחיתות ברורה בסיום. יריבו דמיטרי אנדרייקין מצא מסעים חזקים ברגעים הקריטיים ומימש את ההזדמנות שניתנה לו.
גם לשחריאר ממדיארוב היה סיכוי תיאורטי לזכות בתחרות, אבל כבר לאחר הפתיחה הוא מצא עצמו בכלים השחורים מול סווידלר בסיום שבו פסגת שאיפויתו היא תיקו - וזו גם הייתה תוצאת המשחק.
היחיד שעלול היה עדיין לערער את מעמדו של אנאנד היה סרגיי קריאקין שהיה זקוק לניצחון על אנאנד במפגש הישיר ביניהם בסיבוב ה-13 ולניצחון נוסף נגד ארוניאן בסיבוב ה-14.
אנאנד לא הצטיין במשחק זה. קריאקין הסתכן בפתיחה כשלקח רגלי (13.מה:ג6) בטרם הצריח. התגובות 13...צא5 ו- 13...צא7 היו מעניקות לשחור יותר מפיצוי מספיק, אבל אנאנד בחר להשליך יהבו על יכולת ההגנה שלו בסיום נחות. יתרון הרגלי של קריאקין הפך עד מהרה ליתרון של פרש ורץ מול צריח, אבל כל הרגלים שנותרו היו באגף אחד בלבד. סיומים מסוג זה צפויים להסתיים בתיקו, אך ההגנה אינה קלה.
אנאנד לקח סיכון מסוים כששיחק 45...ז5 ואפשר ליריבו לקבע את כל הרגלים השחורים על צבעו של הרץ הלבן. קריאקין הודה לאחר המשחק שהיה בטוח שהוא מנצח באמצעות 48.ז4. הוא חישב וריאנט (שהיה יכול להתקבל במשחק לאחר 53.פ:ז5) המוביל לסיום רגלים, ולא העריך נכון את הסיום המתקבל:
לאחר 53.פ:ז5 צ:ד2+ 54.מ:ד2 מ:ז5 55.מה3, קריאקין ראה רק 55...ח3 שמפסיד, ולא הבחין כי השחור יכול לשחק 55...מח6 או 55...מו6 עם תיקו.
במסע ה-53 קריאקין כבר ראה את זה, והחליט לא להכות את הרגלי ולהמשיך בתמרונים בתקווה שמשהו טוב יקרה, אבל ההגנה של אנאנד לא הייתה קשה. לאחר מסעים רבים שבהם לא קרה כלום, המשחק היה צפוי להסתיים במסע ה-98 לפי חוק חמישים המסעים, אבל עוד לפני כן שגה קריאקין עם 88.רה1? ואפשר לאנאנד לכפות תיקו מידי עם 88...ח3+. בעמדה הסופית השחור אפילו עדיף, אבל אנאנד היה בהחלט מרוצה מהתיקו.
כך הבטיח אלוף העולם לשעבר את ניצחונו בתחרות עם 8 מ-13, כאשר חמישה חולקים את המקום השני עם תוצאה של 50%: ארוניאן, קראמניק, ממדיארוב, קריאקין ואנדרייקין.
בניגוד לסיבוב ה-14 בתחרות לונדון 2013  - אחד הרגעים המרתקים בהיסטוריית השחמט - הסיבוב האחרון בתחרות המועמדים 2014 הפך ל"גארבג' טיים".
לא שכחנו את הקרב המרתק ביותר בסיבוב ה-13 (ואולי גם בתחרות כולה), שהיה כמובן בין קראמניק לטופאלוב (מיותר לציין - ללא לחיצות ידיים וללא מסיבת עיתונאים משותפת). שניהם שיחקו חריף ועשו כל מאמץ לנצח ולדחוק את היריב למקום האחרון בתחרות. קראמניק קיבל עדיפות מהפתיחה, אך ניסיונו להתקיף את המלך השחור לא עלה יפה והיוזמה עברה לטופאלוב. לפי כל הכללים הקלאסיים היה לטופאלוב יתרון גדול בסיום עם זוג רצים מול זוג פרשים וצריח בשורה השנייה, אבל המשחק הזה היווה יוצא מן הכלל: זוג הפרשים של קראמניק גבר על זוג הרצים של טופאלוב בעזרת הרבה טקטיקה מחשבית.
הרץ השחור ב-ח8 נכלא בפינה ונלכד. הכל נראה גמור, אבל טופאלוב הלך על הסיכוי האחרון - קידום הרגלי ב', והיה יכול להשיג תיקו באמצעות 50...מג7!, למשל 51.ח7 ב2 52.צג8+ מ:ג8 53.ח8=מה+ מב7, והלבן אינו יכול לנצח. המסע המפסיד 50...ר:ו5? נבע כנראה מעייפות לאחר קרב ארוך ומסובך.
התחרות תסתיים מחר באופן רשמי, והשאלה היחידה היא אם הלוחמים העייפים יחתרו לתיקו מהיר או ינסו לנצל את ההזדמנות האחרונה לשפר את מיקומם. אנאנד וקרלסן מתחילים להתכונן לדו-קרב הבא שלהם כבר מהיום.

צפו במשחקי הסיבוב ה-13

@@CAND13.pgn@@
what are the signs of an std phuckedporn.com early symptoms of gonorrhea
what are the signs of an std phuckedporn.com early symptoms of gonorrhea